Menu
FR
NL
EN

Home

Candidature 2018-2019

Wilt u deelnemen aan het Housing Project?

Het dossier met praktische info staat ter beschikking onder “documenten”.

Om deel te nemen moet u een online kandidatuur invullen via volgende link: Dossier de candidature à remplir pour participer au Housing Project 2019. (Dossier om in te vullen voor kandidatuur Housing Project 2019).

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren: vincent.huart@ichec.be et/of 02.778.03.07.

Welkom op onze website

ICHEC Brussels Management School heeft een lange traditie van openheid, algemeen internationaal gericht en specifiek op de ontwikkelingslanden. Het Housing Project is een onderdeel van deze traditie.

De opzet van ICHEC Housing Project is de studenten een ervaring aan te bieden die hun toelaat zich onder te dompelen in een andere cultuur en zich vragen te stellen. Daar deze ervaring in het Zuidelijk halfrond plaatsvindt, worden de deelnemers ook geconfronteerd met de ontwikkelingsproblemen van deze landen

Bedankt voor uw bezoek!

2017 projects

In February, zijn 59 deelnemers naar India en Afrika vertrokken.

In India, met de steun van onze lokale partners (SALEM DIOCESE SOCIETY en NGO SEVAI) : 35 studenten financierden en namen deel aan de bouw van 21 huizen voor hulpbehoevende families in 4 dorpen van Tamil Nadu, alsook 2 klassen voor gehandicapte kinderen in Trichy.

In Burkina Faso, dankzij onze partner GEFED, hebben 12 studenten deelgenomen aan een herbebossingproject in dorpen van Koudougou (Toèga) en Ouagadougou (Loumbila). Ze financierden en namen ook deel aan het opstarten van landbouw- en veeteeltprojecten in de strijd tegen voedseltekort, werkloosheid en leegloop van het platteland.

In Bénin hebben 12 studenten voedselprojecten in de strijd tegen voedselgebrek opgestart en gefinancierd in een plattelandsgemeenschap. Daarnaast hebben ze, met onze partners RAJES, ALDIPE en het Ministerie van Waters en Bossen, 2 verschillende werven uitgevoerd: herbebossing in een dorp in de omgeving van Abomey-Bohicon en renovatie van een school in de omgeving.

Eén boom die valt, maakt meer lawaai dan een woud dat groeit. In een onrustbarende context van nieuwe angsten blijven wij aan studenten voorstellen om andere mensen te ontmoeten, andere werkelijkheden te ontdekken door ervaringen van uitwisselen en delen op te doen, zich te vervolmaken en bij te dragen tot het bouwen – op bescheiden, maar niettemin daadwerkelijke schaal – van een betere wereld.

Men kan dit ervaren als een investering in de toekomst, zoals een woud dat groeit …

ICHEC Run - 20 km van Brussel

Nog dit yaar, zullen 82 moedigen voor het Housing Project van ICHEC hard lopen tijdens de 20 KM van Brussel ! Om hen te steunen, klik hier en geef "sponsor ICHEC Run" aan. De ingezamelde fondsen zullen worden ingezet voor de ontwikkeling van de welzijnsprojecten van ICHEC in India, Benin en Burkina Faso. Eveneens dank aan het consortium SDA, Mix Voip en MCA Benelux voor hun steun!

Bedankt aan onze sponsors